Известие

Collapse
No announcement yet.

Странно "хъркане" от двигателя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странно "хъркане" от двигателя

Здравейте, от известно време насам забелязах един странен звук в двигателя, който бих определил като "хъркане". Като цяло ми направи впечатление преди около 2-3 седмици, но за щастие в деня, в който купих колата бях снимал един клип, на който същия звук се чува, ако се заслушате внимателно. И понеже не мога да дам нищо по-ясно от това, направо ще постна линк към видеото, качих го в youtube: https://youtu.be/0FxTv4rFBgw?t=54s

На слушалки като че ли най-добре се чува.

Това търкане или по-скоро хъркане го чуха и други колеги, според които нямало нужда от притеснения... но никой не може да каже от какво реално е това. Колата е тази от подписа и да поясня някои детайли - не усещам спад в мощността, върви си прилично както досега, просто за лично спокойствие искам да се допитам до вас.
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
    GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Не съм много вещ, но на мен ми звучи на някакъв лагер - може да е на ролка, на динамо или кой знае къде.. Иди на сервиз при читав майстор да погледне и ще ти каже.

Comment

Моята е бензинова, но го има същия звук на тихи обороти когато загрее и паднат под 1000. Ако ги вдигна над 1000 изчезва. От параноя 2 или 3 пъти питах в сервиза в който се обслужва колата и ми казаха, че няма проблем. Вече над 2 години звука си е все същия без промяна, върви си нормално. Ще ми е интересно и на мен да разбера от къде ли идва.

Comment

Точно същото е положението тук колега, почна ли да се движа или да я форсирам от място, звука изчезва. Само на празен ход на 850rpm го чувам.

Благодаря за отговора на icobico, питал съм широко, вариантите варираха от лагери до водна помпа
        Last edited by sollider; d.m.y г., 23:34.

Comment

Ако не си сменял ангренажен ремък с ролки + външния ремък и ролки ти предлагам да почнеш с това, както и задължителна смяна на водната помпа. Чувал съм на бензинова подобен звук и след като му сменихме горе изброените части се оправи, но нека се има в предвит, че случаят при теб може да е частен.
          Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

Ангренажния и ролките са сменяни от предния собственик малко преди да взема колата, то си и личи че е като нов

Comment

При мен също + пистов ремък като ролките са проверени. Звука си остана.

Comment

Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщение
                Ангренажния и ролките са сменяни от предния собственик малко преди да взема колата, то си и личи че е като нов
                Колега, не знам колко може да се вярва на предните собственици, а това, че ремъкът изглежда нов не е никаква гаранция засъстоянието му. Много от случаите на скъсване са заради блокирали ролки, а не заради амортизирани ремъци. Иди на майстор да я погледне - не го пренебрегвай този звук.

Comment

Първоначално публикувано от icobico Покажи съобщение
                  Колега, не знам колко може да се вярва на предните собственици, а това, че ремъкът изглежда нов не е никаква гаранция засъстоянието му. Много от случаите на скъсване са заради блокирали ролки, а не заради амортизирани ремъци. Иди на майстор да я погледне - не го пренебрегвай този звук.
                  На предния собственик му гласувам абсолютно 100 % доверие поради редица обстоятелства... но както и да е, ще поразпитам и по сервизите, макар че да си кажа честно камък ми падна от сърцето когато колегата ми каза, че от 2 години кара със същия звук

Comment

Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщение
                    На предния собственик му гласувам абсолютно 100 % доверие поради редица обстоятелства... но както и да е, ще поразпитам и по сервизите, макар че да си кажа честно камък ми падна от сърцето когато колегата ми каза, че от 2 години кара със същия звук
                    Аз 2-3 пъти ходих да питам, накрая ме досрамя
                    Отиди и виж все пак, от клипчето винаги може да се е недочуло нещо, но имай едно на ум да не те набутат с излишни разходи, защото най-вероятно на колата и няма нищо

Comment

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
                      Аз 2-3 пъти ходих да питам, накрая ме досрамя
                      Отиди и виж все пак, от клипчето винаги може да се е недочуло нещо, но имай едно на ум да не те набутат с излишни разходи, защото най-вероятно на колата и няма нищо
                      Да, ще мине сервиза задължително, съветът на другия колега, който се включи в темата няма да го пренебрегна щом става дума за здравето на колата. Благодаря ви за отговорите и на 2-мата.

Comment

И при мен го има точно същият звук едно към едно когато е студена,но като отлепи стрелката 60 градуса и спира. Ролките и ремъците ги смених и не изчезна при мен.

Забравих да спомена ,че съм с 1.9 16v
                        Last edited by Black Power; d.m.y г., 13:49.

Comment

Явно съм глухар, ама нищо нередно не чувам

Comment

Махаш пистовия ремък и палиш, ако е изчезнал шума е от някой от следните неща: динамо, ролки, хидравлика, климатик, всичките тия неща са на лагери. Ако шума остане, свали капака на ангренажния ремък и виж стрелката на обтегача дали е срещу белега (3мм дупчица), гледа се колата като е запалена и на тихи обороти. Ако не е го намести, или е пренатегнат или хлабав ремъка. Ако и тогава не се оправи го сваляш и гледаш ролките и водната помпа. Понякога има и подобен шум от самия ремък и оправия няма докато не се смени.
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

А може ли да е сменен ремъка и ролките, а водната помпа да е попропусната?
                              Един мой приятел така пострада, защото предишния собственик е обслужил колата, ама малко бяха попропуснали да сменят водната помпа.
                              Разбрахме го по втория начин.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Working...
                              X